פרקליטות השקר (2): איסוף ראיות בטקטיקות של לוחמת גרילה – התקנת תוכנת ריגול במחשב העיתונאית לורי שם טוב ופריצה סמויה לביתה
העיתונאית לורי שם טוב הייתה עצורה שנתיים ושלושה חודשים בחשד לעבירות שיימינג במרשתת על שופטים ועובדים סוציאליים, פרקליטים ושוטרים. 25 שופטים התלוננו נגד לורי שם טוב כאילו החשיפות העיתונאיות שפורסמו בעניינם מהווים עבירה של זילות בית המשפט, ושהעיתונאית שם טוב גרמה ל"החשדת דרכי השפיטה".
מי שהייתה מופקדת על איסוף ראיות בטקטיקות של לוחמת גרילה הייתה הפרקליטה עו"ד מירב גבע, אשר אישרה למשטרה ביצוע פעולות "חקירה" בלתי שגרתיות, כגון התקנת תוכנת ריגול במחשב של לורי שם טוב, פריצות סמויות לביתה של לורי שם טוב, פריצה למונית של בן זוגה והטמנת מכשירי האזנה, פנייה לרשויות האמריקאיות עם סיפורי בדים שלורי שם טוב עוסקת בזנות ופורנוגרפיה של קטינים, פניה לשופטים בישראל בטענה מופרכת ומצוצה מן האצבע שלורי שם טוב עוסקת בהלבנת הון, ואפילו הדחת עובדים במשרד המשפטים כמו עו"ד הילה טנא גלעד שהגישה נגד לורי שם טוב תלונות מופרכות ששם-טוב מתחזה לאחרים ונוסעת לאו"ם בז'נבה להשמיץ את ישראל, מה שלא היה ולא נברא.
כמו כן הופעלה עו"ד ליאת יוסים מהנהלת בתי המשפט לאסוף תלונות משופטים כדי להגיש נגד שם טוב תלונות של זילות והחשדת דרכי השפיטה.
בחודש מאי 2019 שוחררה לורי שם טוב מהמעצר, בזכות מעורבות פעילים חברתיים, ומיד אחר כך השופט בני שגיא פטר את הסנגוריה הציבורית מלייצג את לורי שם טוב, שאף היא לא רצתה בייצוגם הדחלילי והכושל.
כל עוד שם טוב הייתה עצורה, לא איפשרו שופטי בית המשפט את התפטרות הסנגוריה הציבורית, שלא עשתה דבר כדי לשחרר את שם טוב מהמעצר. נהפוך הוא. הסנגוריה פעלה ללא לאות להכפשת שמה של לורי שם טוב, והתייחסה אליה כמצורעת, בזלזול ולא איפשרה לה להגיש בקשות מטעמה לשחרור מהמעצר האינסופי והמיותר.
עקרון הזכות לכָבוד הוחל לא רק בתחום החוקתי-מנהלי אלא גם בתחום המשפט הפרטי. בעניינה של לורי שם טוב, המדינה לא רק שאינה מכבדת את שם טוב, היא גם הפרה את פרטיותה בצורה הכי גסה וברוטלית שיש.
זה קרה ללורי שם טוב. זה יכול לקרות לכל אחד מכם.
ההשחרות נמסרו במקור.