האקדח המעשן של The Deep State הסרת פרסומים מהאינטרנט ע"י פרקליטות המדינה מהאינטרנט בניגוד לחוק בג"ץ 7846/19
עמותת עדאלה המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל והאגודה לזכויות האזרח, הגישו עתירה נגד פרקליטות המדינה יחידת הסייבר והיועמ"ש, על הסרת תכנים מהאינטרנט, ללא ביקורת ציבורית, ללא החלטת בית משפט, כשפייסבוק, יוטיוב וגוגל משמשים צנזורים מטעם עצמם, ומסירים תכנים ללא שום ביקורת שיפוטית.
עתירת בגץ 7846/19 עדאלה נגד פרקליטות המדינה יחידת הסייבר 24.11.19, קובץ pdf
לדברי עו"ד רביע אגבריה ממרכז עדאלה: הרעיון שהמדינה מפעילה יחידה שמבקשת מפייסבוק, יוטיוב וחברות נוספות להסיר אלפי פרסומים או עמודים על דעת עצמם, בטענה שהן מפרות את החוק הוא אבסורדי. קל וחומר כאשר הטענה היא על הפרת תנאי שימוש של האתרים עצמם, שאכיפתם כלל אינה מתפקידה של הפרקליטות. משרד המשפטים הופך לפתע ל״מיניסטריון האמת״ ומבקש להסיר תכנים שאינם מוצאים חן בעיניו, מבלי כל סמכות בחוק, ללא קיום הליך כלשהו ובתנאי חוסר שקיפות קיצוניים. המדינה מחליפה את הנורמות החוקתיות בנורמות של ״תנאי שימוש״, את בתי המשפט בפקידי החברות, והופכת את רשויות שלטון החוק לזרוע הארוכה שאוכפת את תנאי הקהילה של פייסבוק. מדובר בצעד המנוגד לעקרונות שלטון החוק באופן חסר תקדים הנעשה תחת כסות של מאבק ב"הסתה וטרור", שפוגע בחופש הביטוי הפוליטי, כאשר ברור שהפגיעה היא בראש ובראשונה בפלסטינים."
לורי שם טוב ביקשה להצטרף לעתירה, מהטעם שהיא הנפגעת הראשית של התנהלות מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה בראשות חיים ויסמונסקי, שכן הוא אישית חתום על אלפי בקשות מחיקה של תכנים המיוחסים בכתב האישום ת"פ 14615-04-17 ללורי שם טוב, למרות שהיא אינה עומדת מאחוריהם.
עו"ד ויסמונסקי הסיר כתבות ביקורת על שופטים, עובדים סוציאליים, שוטרים ופרקליטים, ומונע מאזרחים לדעת שלאותה עו"ס יש עבר והיסטוריה עשירה של הוצאת ילדים מהבית ללא הצדקה, או מי שנפגע משופט כלשהו שפוגע בו, לא יוכל לדעת שלאותו שופט יש היסטוריה של עבר בעייתי.
הדבר מונע מהאזרחים את הזכות לדעת מה עובדי הציבור עושים "עבורם", וכאשר אותם עובדי ציבור מגיעים לבתי משפט להיחקר, נמנע מהציבור מידע חשוב לצורך אותן חקירות נגדיות על דפוס פעולה מזיק.