בקשת חופש מידע מגלה: השופט בדימוס משה גל קיבל מהנהלת בתי המשפט 154,450 ש"ח על "יעוץ בתיקון התקסד"א" בלי שמסר נייר כלשהו
בחודש ינואר 2020 ביקש אריאל פורמנובסקי, מנכ"ל התנועה למען איכות השפיטה בישראל, בקשה לקבלת מידע לפי חוק חופש המידע, בעניין הסכמי התקשרות עם ספקים לתקסד"א, לאור פרסום בעיתון גלובס, כי משה גל, התקשר עם הנהלת בתי המשפט לתיקון סדר הדין האזרחי.
פורמנובסקי ביקש לגלות:
1. הסכם ההתקשרות עם משה גל להכנת הצעה לתיקונים בתקנות סדר הדין האזרחי, מהם ניתן לראות כמה שולם למשה גל.
2. כל העבודות שהכין משה גל, תורת מה ששולם לו, טיוטות החוק שהכין והדוחות שהגיש.
3. אותו דבר לגבי עירית הרמל ויינברג, הסכם התקשרות שלה והמסמכים שהכינה.
4. אותו דבר לגבי כל ספק אחר שהכין עבודות או חומרים לצורך גיבוש תקנות סדר דין חדשים.
5. אותו דבר לגבי השופט יצחק עמית, אם שולם לו מעבר לשכרו כשופט.
6. אם כונסה ועדה בנושא, כל החומרים שקיבלה מהציבור, כל הפרוטוקולים ולו"ז ישיבות והדוחות הזמניים (ביניים) והסופיים של הוועדה.
הנהלת בתי המשפט שלחה לפורמנובסקי תשובה, ללא שהיא מוסרת את ניירות העבודה של משה גל, כדי לראות מה הוא המליץ ומה הוא כתב. מדובר בעבודה שמשה גל אמור היה לעשות למען מדינת ישראל ואזרחי ישראל, ולא למען משרד המשפטים או הנהלת בתי המשפט. זכות הציבור לראות את איכות עבודתו.
הטבלה שהפיקה שרון סבג-ספראי, לגבי השכר ששולם למשה גל היא "עיבוד" חומר, למרות שנדרש ממנה למסור את המידע בגרסתו הלא מעובדת, ופורמנובסקי יבצע את החישובים בעצמו. על פי חוק, שרון סבג-ספראי, אינה אמורה לעבד חומר, אלא למסור אותו כפי שהוא מצוי בידי הרשות המנהלית. למעשה, אסור לשרון סבג-ספראי, לעבד חומר!!!
פורמנובסקי ביקש לראות את התלושים שהופקו והחשבוניות מס של משה גל בעצמו. אין כל סיבה לפרטיות או השחרת פרטים. נראה כי משה גל "טחן" שעות, שיתכן ולא השקיע אותן בפועל.
מהטבלה ששלחו בהנהלת בתי המשפט לא ברור אם החיובים הם נטו או עם מע"מ, כך שאי אפשר לחשב את מספר השעות לחודש.
בזמן שמשה גל חייב את הנהלת בתי המשפט על העבודה בגין תקנות סד"א, לא ברור אם ביצע עבודות נוספות או קיבל משכורות נוספות, בנוסף לפנסיה שלו.