קרן רש"י: זרועות התמנון של קרנות הפילנתרופיה רודפות הבצע שמחזיקות את משרד הרווחה בטלפיהם

Spread the love

נחשפים יחסי הגומלין בין משרד הרווחה לקרנות המתחזות להיות קרנות פילנטרופיות, כמו קרן רש"י, הקרן שאחראית לאסונם של עשרות אלפי ילדים והורים בכל שנה. מדובר בקרנות שבהם זורם הון תועפות של כסף, ורוב הכסף מבוזבז על חגיגת משכורות. לציבור עושים אילוזיה שאלה קרנות שתורמות כסף למשרד הרווחה, אבל בפועל מי שממן אותם הוא משרד הרווחה בעסקאות סיבוביות, שהציבור לא יודע עליהן דבר וחצי דבר. בקרנות אלו יושבים מתווי המדיניות האמיתיים של משרד הרווחה.  הם אלה שיוזמים את מדיניות חטיפת הילדים מהורים והזרמת ילדים לפנימיות. הם אלה שיוזמים את ניתוק ההורים מהילדים בגירושין והקמת עוד ועוד מרכזי קשר. מדובר באסון לאומי שבו חוגגים כולם על גב האוכלוסייה החלשה תוך מצג שווא של פילנתרפיה. בפועל הקרנות האלה הם האסון של נזקקי הרווחה.

Rashi03מהי המחשבה שעולה לכם בראש כשאתם שומעים על "תורמים עשירים למען ילדים בסיכון"?

אתם בטח מדמיינים סוג של פילנתרופים, מעין יהודים טובים מארצות הגולה שרוצים לעזור לנזקקים ועניים בישראל, סוג של מלאכים שבאו להציל את מדינת ישראל.

אתם בטח מדמיינים אנשים טובים שתורמים ללא שום תמורה.

כעת, צאו מן החלום בהקיץ, כי כל מה שדמיינתם שייך לעולם הדמיון. המציאות שונה לגמרי. במציאות תעשיית התרומות הללו מקורה במנגנון הון-שלטון שיצרו התורמים הפרטיים הללו, משום שלא רק שהם דורשים תמורה בעד התרומה, ומתנים את התרומה הצנועה שלהם בהתווית מדיניות ובשליטה במשרד הרווחה ובמשרדי ממשלה אחרים, אלא שעל כל שקל שהם תורמים, משלם המיסים תורם להם חזרה בריבית דריבית – עסקה סיבובית.

כך נוצרת לה תעשיית "תרומות" על גבו של האזרח הקטן ועל גבם של ילדים חסרי ישע שהוחלט לתייגם כילדים "בסיכון". כל זאת, על מנת לשמן את המנגנון הפרטי הענק הזה, ולספק פרנסה ושליטה באזרח הקטן לאנשי קרנות ה"פילנתרופיה" הפרטיות הללו.

במאמר הזה נדון בקרן רש"י, אך הדבר נכון גם לגבי קרנות אחרות בישראל.

קרן רש"י הינה קרן "פילנתרופית" אשר הוקמה על ידי יהודי צרפתי עשיר בשם גוסטב לוון ב-1984.

קרן רש"י היא הקרן הפרטית הגדולה ביותר בישראל, הפועלת בתחומי החינוך, הרווחה והבריאות. במקומות רבים נטען כי הקרן "משקיעה" בתחומים אלה כספים רבים מדי שנה. האמנם?

בוא נבחן מהיכן מגיעה ה"השקעה" הזו ולהיכן היא מנותבת.

בעל המאה הוא בעל הדעה – קרן רש"י הפרטית שולטת במשרדי ממשלה ציבוריים

כאשר אדם נזקק דופק על דלתך ומבקש תרומה. גם אם תתרום לו ביד רחבה, לא תבקש לשלוט בחייו תמורת התרומה. לא כך הם פני הדברים בקרנות ה"פילנתרופיה". שם, תרומה ביד צרה עבור פרויקט מסויים מתקיימת לצד דרישה לשלוט בפרויקט.

את דריסת הרגל של קרן רש"י הפרטית ניתן לראות בפרויקטים שונים בעיקר במשרד הרווחה, משרד החינוך, והמוסד לביטוח לאומי.

ברמת המיקרו, היא מנהלת למשל רשתות שונות, כגון רשת של פנימיות סגורות לילדים שהוגדרו ילדים "בסיכון", במקום לטפחם במשפחה ובקהילה. כך למשל כותבת קרן רש"י על פנימיית אשלים בנגב אותה היא מנהלת:

" כחלק ממאמצינו ליצור רצף של מסגרות חוץ-ביתיות איכותיות בדרום, תומכת קרן רש“י בכפר זה הנמצא בבאר שבע… אחד המדדים להצלחת הפרויקט הוא העובדה שמתפוסה של 60% עבר כפר אשלים לתפוסה מלאה כיום…"

תומכת? מייד נבחן מהיכן מגיע הכסף הגדול למוסד הסגור הזה.

ברמת המאקרו, קרן רש"י היא אחת הקרנות השולטות במשרד הרווחה ובמוסד לביטוח לאומי ומתוות את המדיניות שלהם – קרן פרטית ששולטת במשרדים ממשלתיים שממומנים כולם מכספי ציבור.

כך למשל תוכלו לראות כי קרן רש"י מבצעת מחקרי הערכה למשרד הרווחה, כגון זה על ילדים הסובלים לכאורה מתקיפה מינית. על סמך תוצאות ה"מחקרים" שלה, הקרן מנחה את משרד הרווחה לבנות מדיניות שכוללת אף הוצאת ילדים מהבית והשמתם במסגרות חוץ ביתיות, אותן תנהל הקרן ה"פילנתרופית", ואף תקבל עבורן מימון מכספי משלם המיסים – כל זאת בשם ה"פילנתרופיה".

עם המוסד לביטוח לאומי היא נשואה מזה שנים רבות, ומקיימת עימו מיזמים משותפים, דוגמת זה על ילדים "מוזנחים" למשל, בקישור כאן.

מן הקישור ניתן לראות בבירור כי הקרן הפרטית הזו תקעה יתד עמוק בלב ליבו של מוסד ציבורי זה, שניזון כולו מכספי ציבור, והיא זו שמתווה את מהלכיו של המוסד לביטוח לאומי.

Rashi01קרן רש"י – תורמת כסף קטן לקופת המדינה ומקבלת בתמורה כסף גדול מקופת המדינה – עסקה סיבובית משתלמת ל"פילנתרופיה"

עד כאן, על קצה המזלג, על שליטת הקרן הפרטית בגופים ציבוריים הממומנים מכספו של משלם המיסים. אבל מה קורה עם הכסף? מי מממן מה?

מתברר שבעוד שהקרן תורמת כסף קטן לקופת המדינה, היא מקבלת מקופת המדינה כסף מאד גדול.

כך למשל ניתן לראות כאן בתמונה משמאל, כי משרד הרווחה, קרי משלם המיסים, מזרים מדי שנה כ-26 מליון שקל לקרן רש"י – כל זאת בשם ה"פילנתרופיה" שלה. רק לצורך השוואה, לפרויקט שיקום שכונות מזרים משרד הרווחה רק מליון שקל בשנה. מליון שקל בשנה יכולים לכסות את כל שכונות המצוקה בארץ? בוודאי שלא !!

בנוסף, מוזרמים תקציבי ענק לקרן רש"י מן הקופה הציבורית כגון משרד החינוך, משרד הבריאות, רשויות מקומיות והמוסד לביטוח לאומי.

ובסה"כ, בשנת 2012 הכנסות קרן רש"י ממשרדי ממשלה ורשויות מקומיות הסתכמו בכ-580 מליון ₪ – הכל בשם מצג השווא של ה"פילנתרופיה". ראו כאן, עמוד אחרון בדוח הקרן.

ועל מה מוציאה קרן רש"י את כספו של משלם המיסים?

בשנת 2012 עמדה עלות שכרו של איציק תורג'מן, מנכ"ל קרן רש"י על כ-72,000 ₪ בחודש, שכר הגבוה משכר כל שר בממשלת ישראל. המנכ"ל הקודם, אלי אלאלוף, אף הוא קיבל שכר דומה. ראו כאן דוח על שער הבכירים בקרן.

Rashi02משלם מיסים – שילמת כל חייך ביטוח לאומי אבל הכסף שלך יוזרם לקרן רש"י – בשם ה"פילנתרופיה" שלה

לצורך המחשת העסקאות הסיבוביות בקרן רש"י נביא כדוגמא את עמותת יחדיו .

קרן רש"י מפעילה מספר עמותות המשמשות כזרוע ביצועית שלה, ביניהן עמותת יחדיו הפועלת באזור באר שבע.

דיברנו קודם לכן על "מחקר" קרן רש"י בדבר ילדים נפגעי תקיפה מינית, וטענו כי ה"מחקר" הזה נועד להוסיף עוד מימון לקרן רש"י. ובכן, צדקנו. מסתבר שבעקבות ה"מחקר", משרד הרווחה יזרים מדי שנה  עוד 2 מליון ₪ לעמותת יחדיו לצורך פרויקט "טיפול" בילדים נפגעי תקיפה מינית לכאורה. כאן בעמוד 33 בקישור הזה.

בשנת 2011 הזרים משרד הרווחה 8.5 מליון ₪ למוסד הילדים 'אשלים' בנגב, ואולם רק כ-שליש מן התקציב הוקצה לילדים. שני שליש בוזבז על שכר לעובדי המקום. פירוט כאן בקישור הזה.

עמותת יחדיו "תרמה" לכאורה למוסד זה 107 אלף ₪. אבל מהיכן מגיעה ה"תרומה" הזו? נכון, צדקתם ! ממשלם המיסים !!

מסתבר שעמותת יחדיו ממומנת ברובה ממשלם המיסים ולא מתרומות של אנשים פרטיים.

בשנת 2011 תרם משלם המיסים ללא הסכמתו, 41 מליון ₪ לעמותת יחדיו. תרומות אלו הגיעו לעמותה באמצעות שלושה מאעכרים עיקריים – משרד הרווחה, עיריית באר שבע והמוסד לביטוח לאומי. ראו עמוד 14 בקישור הזה.

אז הנה אם כן, יש לנו מצג שווא באמצעות משחק חשבונאי: העמותה מוצגת כמי שהיא עצמה "תורמת" ו"משקיעה" בילדים בסיכון, בעוד ה"תרומה" בעצם מגיעה מכספו של משלם המיסים התמים.

אל העמותה הוזרמו באותה שנה 10.6 מליון ש"ח מקרן רש"י עצמה, אבל מי מזרים את הכספים לקרן רש"י? נכון, צדקתם !! משלם המיסים !! 580 מליון ₪ הזרים משלם המיסים לקרן רש"י בשנת 2012 למשל.

ומי ניזון מכספי ציבור אלו? אנשי העמותה, קבלני משנה למיניהם, עובדים שכירים ואחרים:

בשנת 2012 למשל, היתה עלות שכרו של מנכ"ל עמותת יחדיו – 392,144 ₪ שהם מעל 32,000 ₪ בחודש – תעשיה של הרבה מאד כסף.

dira1עמותות קרן רש"י – מעיכת האזרח הקטן לטובת מימון פעילות העמותה

גם עמותת 'יעדים לצפון' היא זרוע ביצועית של קרן רש"י, וגם היא מקבלת תרומה של 2 מליון ₪ ממשלם המיסים כדי "לטפל" בילדים נפגעי תקיפה מינית, במסגרת אותו מיזם משותף של קרן רש"י והביטוח הלאומי.

כך למשל, משלם המיסים תרם לעמותה את מרכז 'כרם' בכרמיאל לטיפול בילדים נפגעי מינית, כאן בתמונה משמאל.

אלא מה, בדירה הזו בכרמיאל התגוררה בעבר אם יחידנית שנרדפה עם ילדיה ע"י עובדת הסעד שולה מנחם מכרמיאל, ונזרקה עם ילדיה מן הדירה לטובת הקצאת הדירה לעמותה.

ההנהלה:  האנשים שמייצרים את אסון שירותי הרווחה בישראל

הוברט לוואן
נשיא

הוברט לוואן הוביל את הקרן כנשיאהּ מאז הקמתה בשנת 1984. הוא משרת גם כסגן נשיא של אליאנס העולמי וחבר בהנהלת כי"ח ישראל.  במהלך הקריירה המקצועית שלו כיהן כמנכ"ל של חברת השקעות צרפתית והיה חבר בוועד המנהל של חברת המים המינרלים פרייה.

רפי בן סימון
סגן נשיא

רפי בן סימון משמש כיועץ בכיר להנהלת קרן רש"י וכמנהל פעילות בקרב הקהילה היהודית  בצרפת (במסגרת קרן סאקט"א). הוא החל למלא תפקידים אלה לאחר פרישתו מתפקיד מנכ"ל המגבית היהודית המאוחדת (UJA) בצרפת. לפני כן עסק בחינוך פורמאלי ובלתי פורמאלי, ובין היתר היה מנהל תנועת הצופים היהודיים בצרפת.

רא"ל (מיל.) גבי אשכנזי
יו"ר
גבי אשכנזי כיהן כרמטכ"ל ה-19 של צה"ל (2007-2011) ומילא לפני כן שורה של תפקידים בכירים בצבא וכן שימש כמנכ"ל משרד הביטחון. אשכנזי  הוא בעל תואר ראשון במדעי המדינה ובמזרחנות מאוניברסיטת חיפה ובוגר התוכנית במנהל עסקים למנהלים בכירים בינלאומיים של אוניברסיטת הרווארד. הוא ממלא את תפקיד יו"ר הוועד המנהל של קרן רש"י בהתנדבות.

חברים נוספים בוועד המנהל:  גבי בן סימון, קלוד ברול,

פלורנס דה למאז, רוני דואק, עמוס חורב, פרנסואה לוואן, ג'רלדין לוואן, אבי נאור, ארנו סנט פול, ד"ר יצחק פטרבורג
פרופ' אהרון צ'חנובר, יוסף צ'חנובר

צוות המעושרים בקרן האסונות רש"י

איציק תורג'מן, מנכ"ל
איציק הצטרף לקרן רש"י בשנת 2008 לאחר קריירה ארוכה ורבת הישגים בצה"ל, שכללה את הקמתה וניהולה של תכנית "עתידים", המאתרת בוגרי תיכון בעלי פוטנציאל מהפריפריה ומלווה אותם במשך לימודיהם בעתודה האקדמית, בשירות הצבאי ובהכוונה לתעסוקה לאחר השחרור. קודם לכן שירת כמהנדס אלקטרוניקה במגוון תפקידים טכנולוגיים וניהוליים ביחידת המחקר והפיתוח של חיל המודיעין. על פעילותו קיבל את פרס בטחון ישראל (1988) ואת פרס ראש אגף המודיעין לחשיבה יוצרת (1999), ובשנת 2003 זכה לתואר עמית כבוד של הטכניון. הוא מכהן כמנכ"ל הקרן מאוקטובר 2012.
itzikt@rashi.org.il

מאיר אלמליח, משנה למנכ"ל

מאיר החל את דרכו המקצועית כמורה ומחנך במערכת החינוך בדימונה, ובכלל זה שימש כמנהל בי"ס תיכון בעיר. בהמשך עבר לעבוד ברשות המקומית והתמחה בתכנון ובניהול כספים. הוא מילא שורה של תפקידי מפתח ברשויות מקומיות ובמועצות אזוריות, ביניהם מנכ"ל וגזבר של עיריית דימונה ומנהל הקרן לפיתוח דימונה, גזבר המועצה האזורית לכיש וגזבר המועצה המקומית סביון. מאיר ניהל את מחלקת הכספים של קרן רש"י משנת 1999, ובשנת 2003 מונה כמשנה למנכ"ל ואחראי לתפעול.

meir@rashi.org.il

מיקי נבו, סמנכ"ל בכיר לפיתוח ויזמות

מיקי הוא בעל תואר ראשון במחשבים ותואר שני בנוירוביולוגיה מהאוניברסיטה העברית. לאחר שעבד מספר שנים כמהנדס תוכנה, הוא בחר לשנות כיוון ונרשם ללימודים במכון מנדל למנהיגות חינוכית. עם סיום הלימודים ניהל את תיכון "משגב" בגליל ולאחר מכן שימש כמנהל פעילות שטח מטעם קרן IVN וקרן רש"י, תפקיד בו עסק בבניית מודלים של מעורבות בישובי הפריפריה ויישומם. לאור התובנות שרכש בעשייה זו, הוא הקים בשנת 2004 את מרכז מעשה, עמותת בת של רש"י המתמחה בתכניות התנדבות, ועל כך קיבל תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת תל אביב.
mikinevo@gmail.com

אריה חלפין, סמנכ"ל שיווק

אריה הוא בעל תואר ראשון בסוציולוגיה וחינוך ותואר שני בלימודי תקשורת ועובד בקרן רש"י משנת 1988. עד דצמבר 2010 הוא ניהל את מחלקת הבינוי, ואז עבר לנהל הקמת מחלקת השיווק החדשה. בתחילת דרכו עבד במשרד האוצר ובמחלקת המידע של משרד ראש הממשלה. לאחר מכן הצטרף לקרן היסוד – המגבית המאוחדת שם עבר במשך 22 שנה, בשש השנים האחרונות כמנהל פרויקטים. במהלך התקופה שימש כשליח לאנגליה מטעם המגבית ותנועת הנוער הציוני.
arieh@rashi.org.il

רונית סגלמן, סמנכ"ל שותפויות

רונית היא בעלת תואר ביחסים בינלאומיים ולימודי המזרח התיכון של האוניברסיטה העברית ועושה כיום תואר שני בלימודי פילנתרופיה באוניברסיטה של אינדיאנה, ארה"ב. לאחר שעבדה כמורה לילדי הבדואים וכמפתחת מוצרים ומנהלת מכירות במספר חברות, רונית יצאה בשליחות הסוכנות היהודית לדנוור, קולורדו. עם חזרתה לארץ היא שמשה כנציגה הראשונה בישראל של הקהילה היהודית של קולורדו, ובתקופה זו מלאה תפקיד מפתח בפיתוח וביישום של תפיסת השותפות ה"מותאמת אישית" עם המועצה האזורית רמת נגב, שאומצה אחר כך ע"י הסוכנות היהודית בעבודה עם קהילות נוספות. רונית פתחה משרד בישראל עבור קרן מיראז' וניהלה אותו עד להצטרפותה לקרן רש"י בשנת 2006.
ronits@rashi.org.il

אבי הרדון, סמנכ"ל ויועץ משפטי

אבי נולד וגדל בתל אביב, סיים את לימודי המשפטים בלונדון בשנת 1995 ולאחר מכן עשה תואר במנהל עסקים. הוא עבד במשרד עורכי דין בתל אביב המתמחה במשפט מסחרי ודיני מיסים, ובהמשך פתח משרד עצמאי לפני הצטרפותו לקרן רש"י כיועץ משפטי בשנת 2003. אבי עומד בראש המחלקה המשפטית ומטפל בין השאר בהתקשרויות עם שותפים פילנתרופיים, משרדי ממשלה, רשויות מקומיות וארגונים גדולים אחרים.
avi@rashi.org.il

שירה בן-אור,פיתוח משאבים

שירה מביאה לקרן רש"י ניסיון רב בתחום פיתוח משאבים, ניהול קמפיינים וגיוס שותפים, וכן קשרים ענפים עם פילנתרופים בארץ ובעולם ועם בכירי המשק בישראל. היא מתמחה בפיתוח שותפויות עם תורמים ורתימתם לקידום החינוך והחברה בישראל. טרם הגעתה לקרן היא סיימה כהונה של כ-5 שנים כמנכ"ל אגודת הידידים של אוניברסיטת חיפה בישראל, ולפני כן שימשה כ-15 שנים בתפקיד דומה באוניברסיטת בר-אילן. שירה למדה ספרות אנגלית ובלשנות באוניברסיטת בר-אילן.
shira@rashi.org.il

זהורית פרץ, מנהלת כספים

זהורית למדה חשבונאות במכללת רמת גן והתמחתה אצל קסלמן וקסלמן (כיום PwC ישראל), אחד ממשרדי ראיית החשבון הגדולים בישראל. לאחר שהוסמכה כרואת חשבון היא עבדה כחשבת בחברה לייצור מכשור רפואי ואחר כך כמנהלת כספים בחטיבת מיקור החוץ של טלדור מערכות. זהורית הגיעה לקרן רש"י בשנת 2005 ושימשה כסגנית מנהלת הכספים במשך שלוש שנים עד שנבחרה לעמוד בראש המחלקה בתחילת 2013.
zehorit@rashi.org.il

אייל לר, מנהל מחלקת בינוי בקרן האסונות רש"י

אייל הגיע לקרן רש"י בשנת 2012 כשלרשותו ניסיון עשיר בתחום הבניה אותו צבר במשך כ-20 שנות שירות במערך הבינוי והתשתיות של צה"ל. הפעילות בה עסק לאורך תקופה זו כללה תפקידי שטח ביצועיים של הקמת פרויקטים רחבי היקף לצד תפקידי ניהול בכירים. אייל הוא בעל תואר BSc בהנדסת תעשייה וניהול של אוניברסיטת תל אביב ותואר מוסמך במנהל עסקים (MBA) מאוניברסיטת בר אילן.eyalL@rashi.org.il

אמיר נרדי, מבקר פנים

עד להצטרפותו לקרן רש"י בשנת 2008, אמיר עבד כמבקר פנים ברכבת ישראל במשך 13 שנה ולפני כן ככלכלן של רשת חנויות פולגת. הוא בעל תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים, בנוסף לתעודת הסמכה מקצועית כמבקר פנים.
amirn@rashi.org.il

לירון עזריאל, מנהל מערכות מידע, מומחה לפהצת שקרים וסטטיסטיקה מסולפת

לירון נולד וגדל בדימונה, והוא בעל תואר ראשון בהנדסת מערכות מידע (BSc.) מאוניברסיטת בן גוריון בנגב. עוד בזמן הלימודים החל לירון את דרכו בקרן רש"י בשנת 2001 כסטודנט מתרגל בתוכנית תפנית. לאחר שנתיים בחברת בזק בינלאומי הוא חזר לתפנית בשנת 2004 בתפקיד רכז מדידות סטנדרט ונתונים, ולאחר מכן החל לעבוד במחלקת מערכות המידע של קרן רש"י. במסגרת תפקידו אחראי לירון על ניתוח, איפיון, פיתוח ותחזוקת מערכות המידע והמחשוב בקרן רש"י, עמותות הבנות והתוכניות השונות.  lirona@rashi.org.il הורדת תוכנותהורדת תוכנות

ה"מעושרים" בקרן רש"י – מנהלי עמותות בת

מיכאל חן , העמותה לתפנית בחינוך

מיכאל מעורב בעשיה חינוכית למעלה מ-30 שנה. הוא בעל תואר שני בעבודה סוציאלית ובוגר תכנית מינהל עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית. במשך 14 שנה עבד עם נוער במסגרת מוסד חינוכי למצטיינים בירושלים, ואחר כך עסק בתכנון וייזום פרויקטים בתחומי חינוך בריאות ורווחה בנגב מטעם הג'וינט. משנת 1989 הוא שימש כמנהל אגף החינוך וכ"א של האגודה לקידום החינוך ועסק בניהול ופיקוח על פנימיות ברחבי הארץ. מיכאל מנהל את העמותה לתפנית בחינוך מאז הקמתה בשנת 2004.

נסים (מקס) כהן, עמותת יכולות

ניסים הוא בעל תואר ראשון בחינוך וסוציולוגיה ותואר ושני (בהצטיינות) בסוציולוגיה של החינוך מאוניברסיטה העברית. כסוציולוג חינוכי הוא פיתח את שיטת צמצום הפערים הלימודיים המואץ, המיושמת מזה כ-20 שנה באמצעות מגוון תכניות בבתי ספר בשיתוף עם משרד החינוך. ניסים עמד בין השאר בראש היחידה לקידום נוער בבית דגן, פיתח את תכנית "כל אחד יכול" בירוחם שהביאה לעליה מרשימה בזכאות לבגרות, והקים את תכנית אמ"ץ למניעת נשירה. הוא הגיע לקרן רש"י כדי להקים את תכנית "תפנית", אותה הוא מנהל מתחילתה בשנת 2000, ועומד בראש עמותת יכולות מאז הקמתה ב-2010.

ד"ר גיל פרג, עמותת דרכא

גיל הוא בעל תואר ראשון במשפטים ותואר שני בפילוסופיה יהודית של אוניברסיטת בר אילן, וכן תואר שני במינהל ציבורי מאוניברסיטת הרווארד ותואר דוקטור מאוניברסיטת Northeastern. עבודת הדוקטורט שלו עסקה בנושא פרקטיקות אפקטיביות לניהול איכותי של בתי ספר על-יסודיים בישראל. הוא עוסק בחינוך מזה 20 שנה, תחילה כמורה ומחנך כיתה ובהמשך כמנהל. גיל קיבל את פרס המנהל המצטיין של עיריית רמת גן על הישגיו כמנהל תיכון בליך (2004-2011) והוא בוגר תכניות המנהיגות וקסנר ואייזנהאור.

יוסי רון

בית יציב

יוסי הוא בעל תואר ראשון במדעי המדינה וסוציולוגיה מאוניברסיטת בר אילן ותואר שני במדעי החברה מאוניברסיטת חיפה. לאחר שמילא מגוון תפקידים פיקודיים וניהוליים בחיל הרפואה ושימש כמנהל אגף הנדסה ותשתיות בעיריית קרית גת, הוא עבר לנהל תכניות חינוכיות מטעם קרן רש"י במסגרת פרויקט "מדערום" המשותף לקרן ולמשרד החינוך. יוסי מכהן כמנכ"ל בית יציב מאז כניסתה של רש"י לבעלות משותפת על הקמפוס עם עיריית באר שבע בשנת 2003.

יאיר באר

עמותת יחדיו

יאיר הוא תושב עומר שבנגב ופרש מצה"ל בתום 28 שנות קריירה, בה מילא תפקידי ניהול מגוונים ועסק בייזום והובלה של פרויקטים ואנשים, קידום תהליכים מורכבים וגיבוש מדיניות ואסטרטגיה לטווח ארוך. השכלתו הפורמלית כוללת תואר BA ביחסים בינלאומיים מאוניברסיטת חיפה ותואר MA במדעי המדינה במכללה לביטחון לאומי בשיתוף עם אוניברסיטת חיפה. בנוסף, יאיר השתלם בניהול שינוי ארגוני בשיטת אדיג'ס וסיים קורס מנהלי פרויקטים באוניברסיטת בן גוריון.

לימור לב

עמותת יעדים לצפון

לימור היא בוגרת ביה"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת חיפה ובעלת תואר MA מאותה אוניברסיטה עם התמחות בארגון וניהול. היא הצטרפה לקרן רש"י בשנת 2003 ומילאה תפקידים שונים, ביניהם ריכוז תכניות משותפות עם אגף הקרנות במוסד לביטוח לאומי, ניהול תכניות רווחה ארציות ועוד. לפני כן עסקה כעשר שנים בעבודה עם קשישים. לימור מנהלת את עמותת יעדים לצפון משנת 2010.

מיכאל בן סעדון

עמותת גבהים

מיכאל עלה לישראל בצעירותו והצטרף לקרן רש"י בשנת 2003 כמנהל פרויקטים מיוחדים. הוא בעל תואר ראשון ושני במינהל ציבורי של המכון למדע המדינה בפריס ותואר שני ביחסים בין-לאומיים של אוניברסיטת קולומביה (ניו יורק), וכן השלים דוקטורט במדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן. במקביל לניהול עמותת גבהים מאז הקמתה ב-2009 הוא מרצה באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת בר אילן על מדע המדינה, מדיניות ציבורית ופילנתרופיה.

יוסי מלכה

עמותת מעשה
יוסי הוא בעל תואר ראשון במדעי החברה מאוניברסיטת חיפה ותואר שני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית. עד להצטרפותו לעמותה בתחילת 2014 הוא כיהן כמנכ"ל המכללה אקדמית תל-חי, ולפני כן כמנכ"ל אקים. במסגרת הרקורד העשיר שלו בעשייה חברתית-ציבורית הוא שימש גם כיועץ לשרי החינוך אמנון רובינשטיין ויוסי שריד, כמנהל פרויקטים

בחברה למתנ"סים וכמנהל מחלקת החינוך של קרית שמונה. 

לורי שם טוב

עיתונאית הסוקרת רווחה, עוולות המבוצעות על ידי שופטים נגד אזרחים, וניצול לרעה של עובדות סוציאליות את תפקידן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

  Skip to content
אנו שמים דגש רב עבור התאמת אתר אינטרנט זה לתקן הנגישות הישראלי. באתר בוצעו התאמות נגישות לפי תקן 5568 ותקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), ניתן לגלוש בו באופן נגיש יותר דרך הדפדפנים כרום ופיירפוקסהננו עושים את מירב המאמצים על מנת לבצע התאמות נגישות באתר, ייתכן ובאתר זה ימצאו רכיבים ו/או עמודים אשר אינם עומדים בתקן הנדרש, במידה ונתקלת בכשל נגישות כלשהו נודה לך אם תדווח לנו על כך דרך עמוד יצירת הקשר. אנו נמשיך לעשות כל מאמץ על מנת לאפשר גלישה נגישה ונוחה באתר זה לכולם.
סטטוס תאימות