עורכי הדין איריס ברנד, ענבל בר-און וצבי זר הביאו לשחרורה של ג’ואל בן סימון מאישפוז כפוי בבית החולים הפסיכיאטרי איתנים

Spread the love

התמזל מזלה, והיו לה שלושה עורכי דין ועוד המון עדי אופי עם רצון טוב. התרשמתי לרעה מהוועדה הפסיכיאטרית. כדי להצדיק אישפוז כפוי, צריך שהאישה תוגדר כחולת נפש מבחינה משפטית“.

עו”ד ענבל בראון בראיון לאחר שחרורה של ג’ואל סימון מאשפוז פסיכיאטרי כפוי, ללא הצדקה.

חברי הוועדה ניסו למשוך את ג’ואל בלשון. ביקשו ממנה לומר דברי פתיחה, שאלו אותה שאלות. היא ענתה יפה ברוגע, בקוהרנטיות ובהיגיון. זה קצת כמו הפרקליטות, שיש לה מוטיבציה להרשיע. כלומר, זה נראה כאילו היתה להם מוטיבציה למשוך אותה בלשון, ולהוציא ממנה אמירה פרנואידית, אמירה שתישמע רע. ג’ואל עמדה בזה בקור רוח מדהים. היא לא נתנה להם למשוך אותה בלשון לשווא.

עו"ד ענבל בר-און
עו”ד ענבל בר-און

שאלו אותה למשל: ‘את יודעת למה את כאן?’, איך היא תדע, למה היא כאן, אם היא לא קיבלה את המסמכים. אדם יכול לדעת למה אושפז רק אם קיבל את המסמכים. אנחנו כעורכי דין, אתמול קיבלנו חלק קטן מהמסמכים והיום בבוקר קיבלנו עוד חלק, ובמהלך הוועדה, קיבלנו עוד חלק מהמסמכים. כלומר, את לא יכולה לדעת למה אושפזת בכפייה, אלא אם כן יש לך מסמכים. עכשיו, לשאול אותה “את יודעת למה את כאן?”, בשביל שמה שהיא תגיד לכאורה ישמע מטורלל, זה למשוך אותה בלשון בשביל להוציא תשובה שמרגישה, נראית ומתנהגת כמו תשובה שנובעת ממחלת נפש.

זה קצת כמו במקרה שהיה בחור צעיר בשם רגב שרבר נדמה לי, נעצר על לא עוול בכפו, והואשם באונס ילדה, וגם כן עיוותו את המילים שלו. הייתה שאלה: “האם אתה אוהב ילדים?”, והוא ענה “אני אוהב ילדים ברמה של אדם מבוגר, להיות כמו אח גדול לילדים, ללמד אותם, לשחק איתם”, אבל לקחו את הדברים שלו, הוציאו אותם מהקשרם כאילו הוא אוהב ילדים ברמה הפדופילית. התחושה במקרה של שרבר הייתה מוטיבציה להרשיע.

גם כאן הוועדה, ג’ואל לא אמרה שום דבר שנשמע לא שפוי. היא הייתה קוהרנטית, קרת רוח, מדוייקת הרבה יותר מרוב האנשים שהיו בסיטואציה כזו. חברי הוועדה לא מצאו את מה שהם קיבלו, והם שאלו אותה כל מיני שאלות. היא חשפה חלק מהרקע שלה, עוולות במערכת המשפט, שאנחנו כעורכי דין מכירים את העוולות הללו. צריך רק לפתוח עיתון ולראות את פרשת רונאל פישר, ופרשת הולילנד, וכל שני וחמישי, כל אדם במערכת מואשם בניגוד עניינים ויש עיתונאים שמקדישים את הקריירה שלהם כדי לחקור שחיתות.

אישה שעברה עוול במערכת המשפטית, מצביעה על עוולות במערכת המשפטית שהם קיימות.

לא מזמן שופט במשפט זדורוב, נתגלה שהוא היה מעורב בעבירות מין. אנחנו רואים כל הזמן שחיתות במערכת המשפט. פרשת זדורוב היא דוגמא מובהקת לחוסר תקינות של מערכת המשפט, כל הפרשה של המכון לרפואה משפטית. כלומר, זה ברור שאנו חיים במדינה שהיא על סיפו של מדינת עולם שלישי, ויש כאן המון שחיתות.

אישה שעברה עוול במערכת המשפטית וזה קורה כל הזמן, טוענת שהיא עברה עוול, ומושכים אותה בלשון כדי לטעון שהיא פרנואידית, זה לא תמים. זה כמו המוטיבציה של הפרקליטות להרשיע. כאילו “אנחנו צריכים אותך חולת נפש ומסוכנת, כדי שתהיה לנו עילה לאשפז, ואם לא  תספקי לנו את הסחורה, אנחנו נמשוך אותך בלשון”.

חלק מהמחאה הדמוקרטית זה להקים אוהל, במקרה זה, לא היה אפילו מול ביתו של שר, זה מול משרד המשפטים. חמור מאוד שמחאה במדינה דמוקרטית נתקלת בתגובה באישפוז כפוי.

מה שחמור יותר, שלפי החוק לאשפוז כפוי נדרשת מסוכנות. המסוכנות לא שם, אז הולכים לחפש אותה. מנסים להוציא יש מאין. טענו טענה הזויה שמבססת את המסוכנות שלה: משרד המשפטים נמצא ברח’ צלאח א-דין, שזה מזרח ירושלים, והם טענו שכשהיא נמצאת שם, היא מסכנת את עצמה. זו טענה טפשית, כי היא הייתה בתוך מתחם משרד המשפטים. כדי להצדיק אישפוז בכפייה מחפשים מסוכנות, ואם אין מסוכנות, אז מחפשים את המסוכנות כדי לסמן וי. במקרה של ג’ואל, טענו שהלינה שלה בתוך משרד המשפטים, שזה מקום מאובטח עם מצלמות, היא מסוכנת, שזה הזוי. אתם מחפשים מסוכנות בכוח. כל עובדת במשרד המשפטים שהיא מאוד חרוצה ועובדת עד השעה 23:00 בלילה, מסכנת את עצמה.

צפו עד סוף הסרטון, בו מודיעה הוועדה לג’ואל, כי היא משוחררת מהאשפוז הכפוי ומקבלת תעודת חופש.

1צו אישפוז לא חוקי ושקרי! ג’ואל בן סימון איננה מוכרת למערכת הפסיכיאטרית. אין לה עבר פסיכיאטרי, מעולם לא אושפזה אשפוז פסיכיאטרי, איננה נוטלת כדורים פסיכיאטריים.

שימו לב שלא כתבו מה האיומים ומה המסוכנות. בנוסף נכתב כי צו האישפוז הוא לפי סעיף 9 (ב) שמשמעו, לא דחוף. מדוע אם כן בוצע אישפוז כפוי דחוף, בלי לאפשר לג’ואל לערער על האישפוז?

הצו בוטל ביום 08/8/16 במהלך ועדה פסיכיאטרית, שם נטען על ידי הפסיכיאטר המחוזי, שג’ואל איננה פסיכוטית, איננה מסוכנת, ולא זקוקה לאשפוז. הפסיכיאטר המחוזי טען, כי ג’ואל “החלימה” מהפסיכוזה תוך 4 ימים.

הוראה לבדיקה פסיכיאטרית כפויה המסתמכת על מכתב עו”ס הדס וויס ומפנה לעו”ד יעל קוטיק ממשרד המשפטים – תופרת התיק הפסיכיאטרי לג’ואל בן סימון

תעודת חופש
תעודת חופש

תעודת חופש מבית החולים איתנים

שימו לב כיצד משוחררת ג’ואל בן סימון עם פתקית, לאחר אשפוז כפוי בן 4 ימים. מספה הזהות שלה לא מצוין, אין חותמת בית חולים, אין שם של הרופא המשחרר. זלזול וביזוי כבודה של ג’ואל בן סימון.

Print Friendly, PDF & Email

לורי שם טוב

עיתונאית הסוקרת רווחה, עוולות המבוצעות על ידי שופטים נגד אזרחים, וניצול לרעה של עובדות סוציאליות את תפקידן.

2 thoughts on “עורכי הדין איריס ברנד, ענבל בר-און וצבי זר הביאו לשחרורה של ג’ואל בן סימון מאישפוז כפוי בבית החולים הפסיכיאטרי איתנים

  1. אין פרוטוקול ואין מסמכים. הכיצד במ”י 2016 מצליחים לאשפז אדם בכפיה ללא כל עילה חוקית?

  2. הי לורי, תראי את הלינק הזה. משטרת אדומים מחפשת את גואל בן סימון?
    http://www.iba.org.il/bet/?entity=1174710&type=1

    לורי מגיע לך פרס! שאפוווו!!!!! כל הכבוד, מצדיע לך, לא ראיתי מעולם עיתונאי(ת) כמוך. את לביאה!!!!

    דרך אגב, תשימי בעיתוןבלוג מדור עם תגובות תמיכה מכלל הציבור שתומך בך. זה שווה הרבה!

    מברוק, עשית לי את היום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

  Skip to content
אנו שמים דגש רב עבור התאמת אתר אינטרנט זה לתקן הנגישות הישראלי. באתר בוצעו התאמות נגישות לפי תקן 5568 ותקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), ניתן לגלוש בו באופן נגיש יותר דרך הדפדפנים כרום ופיירפוקסהננו עושים את מירב המאמצים על מנת לבצע התאמות נגישות באתר, ייתכן ובאתר זה ימצאו רכיבים ו/או עמודים אשר אינם עומדים בתקן הנדרש, במידה ונתקלת בכשל נגישות כלשהו נודה לך אם תדווח לנו על כך דרך עמוד יצירת הקשר. אנו נמשיך לעשות כל מאמץ על מנת לאפשר גלישה נגישה ונוחה באתר זה לכולם.
סטטוס תאימות