מחדלי משטרת פתח תקוה: תושבת פ"ת הוחזקה במעצר לא חוקי בסוף השבוע

Spread the love

שוטרי התחנה בעיר, שזכו לכותרות שליליות בפרשת איתור גופתה של אולגה סורינובה, החזיקו במעצר ללא אישור שופט תושבת העיר מבוקר שישי עד מוצאי שבת.

שוב מחדל במשטרת פתח תקווה. לפני כשבועיים הגיעו שוטרים לבניין בו הושארה גופתה של אולגה סורינובה ולא נכנסו לדירה. בסוף השבוע האחרון הוחזקה במעצר לא-חוקי תושבת העיר שנעצרה בחשד לתקיפת שוטר והעלבתו, כך לפי קביעת בית המשפט.

תחנת משטרת פ"ת אינה עונה – כותרות אחרונות ב-ynet:

בבוקר יום שישי, נעצרה גילה כהן בת ה-57 בחשד כי חסמה כניסה לחניה לבניין בו היא מתגוררת. כאשר הגיע למקום שוטר וביקש ממנה להזיז את הרכב, טענו במשטרה כי היא תקפה אותו והעליבה אותו.

כהן נלקחה לחקירה בתחנה, במהלכה הכחישה את המיוחס לה וטענה כי השוטר הוא זה שתקף אותה, הפיל אותה על הרצפה, היכה אותה וגרם לה לחבלות. למרות זאת, הוחלט לעצור אותה.

זירת רצח אולגה סורינובה בפתח תקווה (צילום: עידו ארז )
זירת רצח אולגה סורינובה בפתח תקווה (צילום: עידו ארז)

על פי החוק, יש להביא אדם שנעצר ביום שישי עד ארבע שעות לפני כניסת השבת בפני שופט, אך כהן, שנעצרה שמונה שעות לפני כניסת השבת, לא הובאה לבית משפט השלום בעיר. היא נשארה במעצר עד למוצאי שבת, ורק אז הובאה בפני שופט תורן בבית משפט השלום בראשון לציון.

בדיון, טען סניגורה כי מדובר במעצר לא חוקי ויש לשחררה לאלתר. הוא הדגיש כי מדובר באשה ללא עבר פלילי וביקש להעביר את התיק לטיפול המחלקה לחקירות שוטרים. בדיון ביקש נציג המשטרה לשחרר את החשודה בתנאים מגבילים וטען כי לא ידוע לו מדוע לא הובאה החשודה לבית משפט כבר ביום שישי. נציג המשטרה הוסיף ואמר כי התיק יועבר למחלקה לחקירות שוטרים למחרת.

בהחלטה, קבעה השופטת מירב בן ארי כי מעצרה של החשודה אינו חוקי. "היא לא הובאה ביום שישי להארכת מעצרה כמתבקש בחוק". השופטת שחררה את כהן בחתימה על ערבות כספית והרחקה מביתה למשך שלושה ימים.

המחדל האחרון מתווסף לשורת מקרים דומים של משטרת פתח תקווה, כשהאחרון שבהם נסב סביב מקרה הרצח של אולגה סורינובה. החשוד במעשה, ויטלי מיכאלוב, התקשר למשטרה, דיווח על כך שרצח את חברתו ומסר את כתובת הדירה בא נמצאת גופתה. השוטרים הגיעו לדירה, אך לא נכנסו לתוכה. למחרת, מיכאלוב התקשר שוב בכעס והפעם הגיעו השוטרים ואיתרו את הגופה.

בעקבות האירוע, מינה מפקד מחוז מרכז, ניצב בנצי סאו, קצין בודק, אך כבר לפני סיום הבדיקה, הוחלט במשטרה לקדם את מפקד התחנה, סגן-ניצב אלון אסור, לתפקיד קצין אג"מ של משטרת מחוז מרכז ולהעלותו לדרגת ניצב משנה.

במקרה אחר, שאירע ב-2006, הגיעו בני משפחתה של ענבל עמרם למשטרה ודיווחו על העדרותה. שוטרי התחנה לא טיפלו בפנייה ואף גירשו את משפחתה מהתחנה. שעות לאחר מכן, נמצאה עמרם ללא רוח חיים לאחר שנחטפה ונרצחה.

הכתבה: ענבל עמרם אינה עונה

ענבל עמרם אינה עונה

אוגוסט השנה פסק בית המשפט המחוזי כי משטרת פתח תקוה התרשלה באופן חמור בתפקידה והפקירה את ענבל עמרם למותה.

ענבל עמרם, בת 20 נדקרה ונחטפה ע"י גנב מכוניות, שעות ארוכות חלפו מאז החליטה המשטרה לפעול לנסות לאתר את ענבל.

בזמן היקר הזה בו לא עשתה המשטרה דבר, שכבה ענבל עמרם בשדה ודיממה למוות. בית המשפט דחה את עדותו של הפאתולוג יהודה היס שעובד באופן צמוד עם המשטרה, ואשר טען כי היא מתה זמן קצר לאחר שנחטפה וקיבל את קביעתו של העד המומחה מטעם המשפחה, אשר קבע כי היא מתה רק דקות ספורות לפני שנמצאה והיה ניתן להצילה לו המשטרה היתה פועלת מהר.

פסיקתו החמורה של בית המשפט, לפיה המשטרה יכלה למנוע את מותה של ענבל עמרם אך התרשלה והפקירה אותה, לא מטרידה כנראה את צמרת המשטרה.

למרות תפקודה הלקוי של תחנת פ"ת והממונים עליה בליל הרצח מגלה בדיקת מעריב בקישור הזה: תשעה מעשרת השוטרים והקצינים האחראים למחדל דווקא זכו מאז לקבל קידום.

איתן לייזר, היומנאי שזרק את האב מן התחנה וסרב לטפל בתלונתו, לא פוטר מן המשטרה וממשיך לקבל שכר מלא ממשלם המיסים, הנה הפרופיל שלו בפייסבוק, שם הוא טוען באמרת הכנף הנדושה שלו כי להתעצבן זה להעניש את עצמך על טפשותם של אחרים. שאלו עצמכם מי כאן הטיפש ומי כאן לא התעצבנה, אלא שילמה בחייה בשל טפשותם של אחרים.

איתן לייזר שוטר עצלן. תמונה פייסבוק
איתן לייזר שוטר עצלן. תמונה פייסבוק

בית המשפט קבע כי:

החוקרת התורנית באותו לילה, ורד צוברי: היומנאי טען כי התקשר לצברי כדי לקבל הנחיות כשהגיעו בני המשפחה להגיש תלונה, אך זו טענה בפניו כי היא ממהרת הביתה משהסתיימה המשמרת שלה. בבית המשפט טענה צברי כי לא אמרה את הדברים, אלא טיפלה בתיק אחר. השופטת הביעה ספקות לגבי אמינותה, אך צברי ממשיכה לשמש כחוקרת בתחנת פתח תקווה ובימים אלה נמצאת בחופשת לידה.

אחראי משמרת בתחנת פתח תקווה, בני בידני: לא פעל כמצופה ממנו מתוקף תפקידו ולא הורה ליומנאי לקבל את תלונת בני המשפחה, למרות שהיה עד כשגורשו בני המשפחה מהתחנה. גם לגביו מצאה השופטת כי פעולתו הייתה רשלנית והביאה למותה של ענבל עמרם. אלא שבידני קודם גם הוא ומשמש כמפקד שאינו קצין בתחנת פתח תקווה.

קצינת החקירות של משטרת פתח תקווה, רב פקד סימה דרעי: ביום האירוע הייתה בביקור בבית שאן.

לטענת בידני, הוא התייעץ איתה בטלפון והמתין לקבל ממנה הנחיות לאחר שבני המשפחה הגישו את תלונתם.

בית המשפט רמז כי דרעי לא אמרה אמת בבית המשפט, לאחר שטענה כי היא לא זוכרת שיחת טלפון כזאת. בימים אלה היא מקודמת לתפקיד קצינת החקירות של תחנת נתניה, הנחשב ליוקרתי יותר.

מפקד תחנת פתח תקווה, סגן ניצב מוטי פלדמן: השופטת מתחה עליו ביקורת קשה, בין היתר על כך שגם כשהתמונה התבהרה בשעות הבוקר והיה ברור שהרכב של ענבל נמצא באזור פתוח ליד צומת גלילות, לא וידא פלדמן את הנחייתו לפתוח במבצע חיפוש ולהזעיק למקום כוחות. פלדמן, שקודם מאז, הוא כיום בכיר במטה הארצי של המשטרה.

לורי שם טוב

עיתונאית הסוקרת רווחה, עוולות המבוצעות על ידי שופטים נגד אזרחים, וניצול לרעה של עובדות סוציאליות את תפקידן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

  Skip to content
אנו שמים דגש רב עבור התאמת אתר אינטרנט זה לתקן הנגישות הישראלי. באתר בוצעו התאמות נגישות לפי תקן 5568 ותקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), ניתן לגלוש בו באופן נגיש יותר דרך הדפדפנים כרום ופיירפוקסהננו עושים את מירב המאמצים על מנת לבצע התאמות נגישות באתר, ייתכן ובאתר זה ימצאו רכיבים ו/או עמודים אשר אינם עומדים בתקן הנדרש, במידה ונתקלת בכשל נגישות כלשהו נודה לך אם תדווח לנו על כך דרך עמוד יצירת הקשר. אנו נמשיך לעשות כל מאמץ על מנת לאפשר גלישה נגישה ונוחה באתר זה לכולם.
סטטוס תאימות