עדי רווח ואורלי וונדה מטפלות במעון חוסים "אילנית" של משרד הרווחה בפרדס חנה הורשעו בהתעללות קשה בילדים
מטפלות הורו לחוסים לקיים יחסי מין זה עם זה, וייכלאו
השתיים, עדי רווח ואורלי וונדה מפרדס חנה, הורו לחוסים לבצע מעשים בעלי אופי מיני אחד בשני בזמן שעבדו במוסד "אילנית" ביישוב.
במקרה אחר ליפפו נייר טואלט על חוסה וצילמו זאת. הורשעו במעשים מגונים והתעללות נפשית בחסרי ישע (צילום אילוסטרציה: אורי לנץ)
"פגעו בחוסים פגיעה קשה שאין לדעת את ממדיה" (צילום: עומר מירון)
בית המשפט המחוזי בחיפה גזר הבוקר (שלישי) ארבע שנות מאסר בפועל ושנתיים מאסר על תנאי על עדי רווח בת 25 מפרדס חנה, וכן שנתיים מאסר בפועל ושנת מאסר על תנאי על אורלי וונדה בת 24 מפרדס חנה, שתיהן מטפלות במוסד השיקומי "אילנית" שביישוב, זאת, לאחר שהן הורשעו בפרשת התעללות בחוסים בעת שעבדו כמטפלות במוסד בשנת 2010.
"הנאשמות ניצלו את מצבם של החוסים ובמקום להגן עליהם הפכו אותם לכלי שעשוע לסיפוק גחמותיהן והורו להם לבצע מעשים בעלי אופי מיני האחד בשני. בנוסף לעבירות המין הן נהגו לקלל את החוסים ולהקליט זאת במכשיר הסלולרי. במקרה אחר ליפפו נייר טואלט סביב ראשם של חוסים וצילמו זאת".
הרכב השופטים ציין כי:
"המעשים בהם הורשעו הנאשמות מעוררים סלידה וצער עמוקים ואין די במילים כדי לבטא את שאט הנפש ממעשיהן – כל אחת בהתאם לחלקה – בחוסים פגועים, חסרי ישע, הנתונים באופן מוחלט לחסדן. הדברים חמורים במיוחד לאור העובדה כי לא מדובר בכישלון חד-פעמי, כי אם בסדרה מתמשכת של מעשים, לאורך שבועות וחודשים, פעם אחר פעם.
כן הוסיפו כי לא התעלמו ממורכבותה של עבודה במוסד שיקומי מעין זה, ככלל, ובמחלקה הספציפית בה עבדו הנאשמות בפרט. "במקום להגן על החוסים – שגם כך התאכזר אליהם גורלם – ולדאוג לשלומם ולביטחונם, ניצלו הנאשמות את מצבם הקשה כדי לבצע מסכת מעשים מזוויעה.
הן מעלו באמון שניתן בהן ופגעו בחוסים פגיעה קשה שאין לדעת את ממדיה", כתבו.
בנוסף, השופטים הדגישו כי גם אם הייתה באותה מחלקה אווירת מיניות ופריצות מופקרת, כפי שטענו הנאשמות, היה עליהן כבנות תרבות להתעלות מעליה ולא להשתתף בה כפי שעשו מטפלות אחרות.
עורך הדין יובל זמר המייצג את אורלי וונדה מסר לוואלה! חדשות כי חרף העובדה שבית המשפט זיכה את מרשתו מהאישום החמור ביותר בכתב האישום הרי שעל הרשעתה באירוע נוסף בכוונתו לערער בפני בית המשפט העליון.
יו"ר סיעת מרצ בכנסת, ח"כ אילן גילאון, וארגון בזכות, המרכז לזכויות אדם של אנשים עם מוגבלויות, קיבלו כבר לפני ארבע שנים תלונות קשות על הפרת זכויות אדם והתעללות בדיירים במוסד. לאחר ביקורי פתע במקום, הגישו ח"כ גילאון ובזכות עתירה לבג"ץ לסגירת המוסד.
"פסק הדין שניתן היום עושה צדק, גם אם נקודתי, עם דיירי המוסד", אמר ח"כ גילאון. "מקומות סגורים, הנמצאים הרחק מהעין הציבורית ומקיימים משק סגור, עלולים להפוך קרקע פורייה להתעללות ולהפרת זכויות אדם, כפי שהתרחש באילנית. אסור להפקיד את החלשים ביותר בחברה בידי שרלטנים ושאר קבלנים. עתה על המשרד לממש את החלטתו לסגור את המוסדות הפסיכיאטריים הפרטיים".