שר המשפטים אמיר אוחנה: "נאשם זעק לחפותו, השופטים נרדמו. לו היו הדיונים מצולמים, ודאי לא היו מרשים לעצמם לנהוג כך"
שר המשפטים אמיר אוחנה מותח ביקורת על מערכת המשפט וטוען למחדל בהתנהלות שופטים: "הרכב שופטים הרשה לעצמו לנמנם, להירדם ולגלוש באינטרנט. לו היו הדיונים מצולמים, ודאי לא היו מרשים לעצמם לנהוג כך". השר הוסיף: "מזמינים עשרות דיונים לאותה שעה ושורפים שעות יקרות"
כתבה של טובה צימוקי וגלעד מורג, https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5577995,00.html#autoplay
שר המשפטים אמיר אוחנה שב ומתח ביקורת על מערכת המשפט וטוען למחדל בהתנהלות שופטים. "את תמימותי המשפטית איבדתי כשראיתי הרכב שופטים שגזר מאסר עולם על אדם שלעניות דעתי יש יותר מספק סביר באשמתו, לאחר שבזמן שהעיד וזעק לחפותו הרשה לעצמו ההרכב לנמנם, להירדם, לגלוש באינטרנט, ובלבד שלא לשמוע את זעקתו", כתב אוחנה בטור אישי המתפרסם בגיליון הראשון של בטאון לשכת עורכי הדין.
"חשבתי אז, לו היו הדיונים מצולמים ומתועדים ודאי לא היו השופטים מרשים לעצמם לנהוג כפי שנהגו. בשנים שבהן הופעתי בבתי המשפט הרבים ברחבי הארץ (אולי ביכולתי לספור על כף יד אחת בכמה בתי משפט לא הופעתי) שבתי והרהרתי ברעיון לתעד חזותית וקולית את דיוני בתי המשפט, וזאת במקום התיעוד החלקי, החסר, הארכאי (ובמקרים מסוימים אף נתון למניפולציות) שמספקים שירותי ההקלדה".
אוחנה הוסיף שכעורך דין פרטי אשר הופיע בבתי משפט ראה בעלי דין ונציגיהם עורכי הדין ממתינים שעות ארוכות. "שורפים שעות יקרות שיכולות היו להיות להם לתועלת, מחוץ לאולמות, משום שבית המשפט הזמין עשרות דיונים – כולם לשעה 08:30", כתב.
אוחנה הוסיף שהוא מקווה להמשיך בתפקיד שר המשפטים גם אחרי הבחירות, ואמר כי "אם היו שואלים אותי מהו הדבר האחד שברצונך להגשים, הייתי עונה מיד וללא היסוס: לחזק את אמון הציבור במערכת המשפט".
לדבריו, יש מה לתקן במערכת המשפט "ואיננו אומרים זאת כמי שמערכת המשפט אינה יקרה לליבם והם מעוניינים להחריב אותה – כפי שממהרים בעלי העניין השונים להאשים אותנו, אלא דווקא כמי שרואים בעצמם בניה ובנותיה של מערכת המשפט, ומתוך שהיא אהובה עליהם מאוד, תחלואיה ראויים לריפוי. אולי אפשר שפעם, ביום מן הימים, יחדלו ראשי המערכת המשפטית להתבצר ולצופף שורות – תוך שילוח חיצים בוערים באמצעות כלי התקשורת – כל אימת שבא מי שמבקש לשנות".
אוחנה אמר שכאשר הכנסת טועה, במעשה או במחדל, יש לציבור הכוח להחליף אותה בכל ארבע שנים. "אין מקבילה ליכולת הזאת ככל שהדבר נוגע לגורמי מערכת המשפט. נמצא אפוא שבידיהם של הגורמים השונים במערכת המשפט יש סמכויות לרוב, אך אחריות – אין. זהו, בכל הכבוד הראוי, איננו מצב תקין או רצוי לעניות דעתי. יש, כפי שהורנו מורנו ורבנו מנחם בגין, שופטים בירושלים. אך יש בה, בכל הכבוד הראוי, גם מחוקקים".
https://13news.co.il/item/news/domestic/crime/law/amir-ohana-article-345044/
"ראיתי גם איך בעלי דין ונציגיהם עורכי הדין ממתינים שעות ארוכות, שורפים שעות יקרות שיכולות היו להיות להם לתועלת, מחוץ לאולמות, משום שבית המשפט הזמין עשרות דיונים – כולם לשעה 08:30", המשיך אוחנה, "כמובן, הדבר נועד לחסוך שעות שיפוט יקרות, כך נוצר רצף שאיננו נקטע אך בשל עורך דין שאיחר כי הגיע מבית משפט אחר, למשל. אך האם זו באמת הדרך הטובה ביותר למצות את שעות השיפוט – עם כל המחירים הנלווים לה, ובהם גם תחושת אי האכפתיות של בית המשפט כלפי הציבור הבא לפניו?".