סימון בן ארי יצא לחופשי לאחר 27 שנות מאסר על הרשעתו ברצח חלפן הכספים ישראל דז'לובסקי ב- 14.7.91 דנ"פ 3391/95
סימון בן ארי הורשע ברצח חלפן הכספים בביתו בפתח-תקוה ביום 14.7.1991. ארבעה שופטים מתוך 7 הרשיעו אותו, ושלושה זיכו אותו מחמת הספק. סופו של דבר הוא ריצה 27 שנות מאסר, וטען לחפותו לאורך כל השנים במאסרו.
סימון בן ארי, טען שהגיע לביתו של חלפן הכספים לצורך הלוואה, אז ראה את חגי יוסף ומוסטפא סרסור מכים את דז'לובסקי, לטענתו נבהל וברח.
ועדת השחרורים המיוחדת בבית משפט השלום ברמלה החליטה לפני כמה שבועות על שחרור מוקדם של טכנאי השיניים סימון בן ארי, שהורשע בתחילת שנות ה-90 ברצח ושוד של חלפן הכספים ישראל דז'לובסקי. בתחילה הוא נידון למאסר עולם (30 שנות מאסר, עד שנת 2022), אולם בעקבות ההחלטה הוא שוחרר לפני למעלה מחודש – בתום 27 שנים בלבד. לאורך כל השנים הללו הוא התעקש כי הוא חף מפשע, מה שעיכב ומנע את שחרורו המוקדם.
סיפורו של בן ארי הוא יוצא דופן בתולדות המשפט הישראלי, והוא מעלה שאלות רבות סביב סוגיית "ספק סביר להרשעה". זאת משום שבשני הליכים נפרדים הרשיעה המערכת שני נאשמים שונים בביצוע אותו רצח. כל אחד מההליכים התבסס על מסכת ראיות שונה: תחילה הורשע ברצח אדם בשם מוטי בן-עזרא, שהודה שהיה מעורב באירוע (כנהג של השודדים), אבל אז התגלו ראיות חדשות, וכתב אישום הוגש נגד בן ארי.
בן ארי, שהתעקש שהוא חף מפשע, הורשע במחוזי, ובתום סאגה משפטית ארוכה נקבע בבית המשפט העליון, ברוב של ארבעה שופטים מול שלושה, כי הוא אשם ברצח דז'לובסקי. על רקע זה זוכה בן-עזרא חרף הודאתו, ובמקביל הופסק משפטם של שני נאשמים נוספים שלהם יוחסה מעורבות באירוע.
פסק דין סימון בן ארי נגד מדינת ישראל – עליון דנ"פ 3391-95 מיום 9.6.1997, קובץ pdf